• Torbjørn Mohn-Haugen

Brillebjørn sklir: En herlig bokBrillebjørnserien har tatt Norge med storm og har eget TV-program. I denne boka er det lørdag og lekedag og brillebjørn vil skli den store sklia, men tørr ikke helt, men får hjelp av en snill jente.


Det var da jeg leste denne boka (mitt første møte med Brillebjørn) at jeg virkelig skjønte konseptet brillebjørn og at den snakker på to nivåer. På det ene nivået er den en morsom bok for de små, på et annet nivå snakker den indirekte om tilknytningsorientert foreldrestil. Se om du oppdager det, og legg se om du klarer å se referansen til en svært kjent forfatter og bok for foreldre i løpet av boka.


Brillebjørn sklir er en bok jeg har lest for Theodor en god del ganger og kanskje er han for liten til å få med seg alle detaljene, men det er allikevel akkurat passe med tekst til at han holder følge (smarting? #stoltpappa).


Jeg liker denne boka fordi den er så upretensiøs. Jeg ble rett og slett brillebjørn-fan da jeg leste den.


Utgitt på Gyldendal forlag.
44 visninger

©2019 - pappapermen.no