• Torbjørn Mohn-Haugen

En uke i Slaraffenland?Jeg har ikke vært på familieferie som pappa før. Det er helt nytt for meg. Alt fra det å fly med barn til det daglige livet med en gira krabat på et all inclusive hotell har vært nytt for meg frem til i forrige uke. Nå fire dager senere er jeg en «dreven» all inclusive-pappa. Det krever ikke mye trening, for det aller meste går helt av seg selv. Her er min anmeldelse av hotellet vårt i Italia.

Om Baia Di Conte


Baia Di Conte er et TUI familie hotell som ligger på den italienske øya Sardinia ca. 20 minutter fra flyplassen i Alghero. Jeg har personlig vært veldig skeptisk til All inclusive hotell tidligere, men har konkludert med at det er perfekt for barnefamilier. Baia di Comte er i så måte ikke et dårlig valg.


Velkommen til slaraffenland

For det første har de en stor og fantastisk buffet som gjør at du ikke trenger å vente på mat på noen restaurant med en sliten og vilter unge som skal i alle retninger. Du trenger ikke gjøre annet enn å finne en god måte å koordinere hvordan man henter all denne maten med en unge på armen, få den med deg til bordet og få spist i relativ ro og fred (ikke lett å få til med en på et og et halvt år). Jeg vil anbefale en sele eller en reisetrille slik at du kan plukke ut det du vil ha uten å måtte løpe etter ungen og sørge for den sikre katastrofen i det han eller hun smeller inn i et annet menneske og maten flyr i alle retninger. Vi så flere tilfeller av dette i løpet av den uka vi var der.


Det som er litt frustrerende med slike buffeter er at hvis du ikke er særlig glad i støy, så kan du fort få milde psykisk helseutfordringer av slike steder. På Baia Di Conte er tipsene enkle, sitt ute eller sitt rett til høyre før du kommer inn i buffeten. Et godt tips er derfor å ta seg en tur alene i restauranten å finne det som ser ut som de mest rolige stedene før du i det hele tatt begynner å tenke på at du er sulten (dette er uavhengig av hvilket hotell du velger). Jeg vet ikke med deg, men å spise frokost til 40 barn som skriker, klirring i kniver og gafler på alle kanter og dårlig spa-musikk er i hvert fall ikke mitt drømmescenario og kommer aldri til å bli det. Det gjør meg bare i dårlig humør. Det er vel ikke noe å foretrekke verken til lunsj eller middag heller, men da er jeg i hvert fall litt mindre gretten.God service

Da vi ankom seint på kvelden var jeg og Caroline var kjempesultne. Theodor ville ikke sove og jeg tror jeg må ha sett ganske stressa ut der jeg ti på halv tolv stupte inn i buffeten på jakt etter mat og ba om et fat. Det fikk jeg med en gang og i det jeg skulle gå ut av restauranten stoppet de meg, hentet en kelner og fikk ham til å bære maten til rommet (Nå kan det jo selvsagt hende at de har gjort en ROS-analyse av risikoen for at reiseslitne pappaer kan komme til å gå rett på trynet med fatet og skape mer jobb for dem, og at de derfor gjorde det, men opplevelsen var i hvert fall at de brydde seg). Poeng 1 for service.

Poeng 2 for service og en mann som burde vinne «Employee of the year» er Stefano. Han holder til på «Theas». En kaffebar rett ved stranda (ikke all inclusive) og har et humør som smitter over på alle han møter. Han skulle selv bli pappa og på slutten av turen vår endte vi opp med å kjøpe en bamse til sønnen hans fordi vi var så fornøyd med den servicen han hadde gitt og fordi han plent nektet å ta imot tipset vi ville gi ham.


Poeng 3 - Cristian, som er sjef for restauranten er bestandig på pletten. Han ser når du er sliten, at du trenger en barnestol eller et glass vann. Han bare er der. Poof. Og du skjønner ikke en gang hvordan han ser akkurat deg, men han ser at du trenger det. Også på grunn av Cristian fikk vi muligheten til å takke de 38 kokkene som jobber på hotellet.


Så det er enkeltmenneskene som utgjør den store forskjellen her når det gjelder service. For de har forbedringspotensial i resepsjonen der de ansatte virket mer oppgitte enn positive.


Litt lite foreldrevennlig

Baia Di Comte er allikevel litt lite foreldrevennlig på noen områder. Først til rommene, har man en unge på ett og et halvt år så kan det være hyggelig å slappe av på balkongen etter at ungen har lagt seg - noe som er litt vanskelig når det ikke er lys der i det hele tatt og mørket setter inn rundt klokka 21. Det er mulig at vi er spesielle her, og at foreldre pleier å sovne utmattede sammen med barna etter en lang dag i «poolen», men vi har nå litt andre vaner og de er det litt vanskelig å ha i mørket. Lysene på rommene er også litt upraktisk å ha på etter at ungen har lagt seg fordi det er helt hvitt og svir i øynene. Man må derfor heller sitte i delvis mørke. Noe som jo kan føre til flere barn selvsagt for en del - men det var ikke målet med akkurat denne turen.En annen liten utfordring vi har hatt som foreldre er at minibaren er satt helt nede på gulvet. Du kan jo prøve å legge yogurt, snacks og kanskje en flaske vin i det kjøleskapet uten at det til stadighet åpnes. Vi hadde blant annet et lite uhell med noe kaker og en del krangling om yogurter. Så tips til alle interiørdesignere på familiehoteller – Få de j**** kjøleskapene opp i høyden #tjenestedesign.


Bading og strand

Baia Di Conte har store fine bassenger selv om det også her blir litt vel crowded for en einstøing (som jeg etter hvert har skjønt at jeg er). I tillegg er det en strand rett i nærheten som er mindre besøkt. Det har kanskje den naturlige forklaring: Sand fører til mer stress enn fliser - og havet har jo enkelte dyrearter som brenner som et helvete når man bumper borti dem - men er du modig og mer ute etter naturopplevelsen med sand i bleia så er dette perfekt.


Alt i alt vil jeg si Baia Di Conte har åpnet all inclusive verdenen for meg på en ny måte. Jeg har bestandig vært skeptisk - men skal du på tur med små barn og har penger å legge i en uke i Slaraffenland, ja så kjør på. Samtidig er jo dette TUI Family life, og som familielivet ellers har det både sine oppturer og nedturer på enkelte områder. Liker du deg derimot bedre med færre folk rundt deg så vil jeg heller anbefale noe annet.


God ferieplanlegging!

107 visninger0 kommentarer

©2019 - pappapermen.no