• Ali Fazliu

Min bypåske

I motsetting til svært mange som har fri i påsken har jeg en vanlig jobbuke frem til søndag. Min eneste fridag denne uka ble skjærtorsdag. Oslo hadde blå himmel og skikkelig påskesol så jeg gjorde det minst fornuftige i dette finværet. Jeg tok med sønnen min til lekeland. Men det er ikke et hvilket som helst lekeland. Blåkollen eventyrland i Skimuseet på Holmenkollen. Er du sent ute i perm med barnet ditt kan dette være et morsomt sted å dra, spesielt hvis du trenger et avbrekk fra en kald vinterdag.

En travel dag på Blåkollen. En sklie i kollen design er hovedattraksjonen.

”Blåkollen er Skimuseets nyeste utstilling og er et eventyrland og en aktivitetsutstilling for barn. Utstillingen tar utgangspunkt i Gudny Ingebjørg Hagens litterære univers. Du kan møte blånissene og tåketrollene og leke i deres huler og sklier.”


Det var min sønn som oppdaget dette stedet ved en tilfeldighet en dag jeg var der for å guide noen slektninger gjennom norsk skikultur og til slutt overraske dem med en tur til toppen av hoppetårnet. Han liker å utforske alle kriker og kroker vi besøker så da han oppdaget denne perlen av en lekeplass inne i Skimuseet, var det ingen vei tilbake. Her skal det lekes! Jeg måtte be min far fortsette videre med gjestene mens jeg lekte med Marlon.


Jeg ble overrasket over hvor fint og koselig det var. Belysningen var dempet og lun. Fluffy tepper og gammelt treverk. Skyer og figurer som hang fra taket. Sitteputer som så ut som steiner og tepper som lignet på gress og vann. Halvmeter store sopp. Sklier, tårn med teleskop kikkert, huler, en lekestue og sikkert mange andre ting vi kanskje ikke oppdaget. Rett og slett et sjarmerende sted.


En soppskog med en bekk som renner gjennom.

Men det var i vinter og allerede da tenkte jeg at jeg skulle komme tilbake en dag uten andre forpliktelser og det ble nå, på skjærtorsdag. Vi ble like sjarmert av stedet som da vi først var der. Denne gangen kom vi tidligere på dagen og hadde nesten hele stedet for oss selv. Inngangen er beskjeden men når du kommer inn er det knagger og skohyller for å henge fra seg yttertøy. Det er også et toalett med stellebord inne på området. Det ligger litt gjemt, til høyre for den store sklia, mot auditoriumet. Der kan du også legge fra deg barnevognen. Du slipper altså å forlate området.


Selve eventyrlandet er ikke allverdens stort men det at det er så annerledes enn de vanlige lekeland parkene og at det er mange huler og dempet belysning gjør at barna for en spesiell opplevelse. Blåkollen passer kanskje best barn i alderen 1-7år.


Kikutstua. Bak stua er tårnet med teleskopkikkert, skitårnet til venstre og en hule under.

På Skimuseets nettside står det at de har åpent hver dag, hele året, med noe reduserte åpningstider 17.mai, juleaften og nyttårsaften.

Prisene kan du se her. Oppsumert er det gratis for barn 0-5år. 70kr for de over 6år. Voksne 140kr.

Er du OBOS medlem får du halv pris. Har du ikke OBOS kortet kan du laste ned appen. Skiforeningens medlemmer har gratis inngang.

For mer informasjon se her.


Inngangen er skjult bak denne store boka. Du finner den i avdelingen om klimaet i Skimuseet.

135 visninger0 kommentarer

©2019 - pappapermen.no