• Torbjørn Mohn-Haugen

Snakk om selvmordstanker, det er ikke farlig!I dag har jeg vært i Stavanger og deltatt i et panel på den nasjonale konferansen for selvmordsforebygging. Jeg vet at mange menn har problemer med å snakke om følelser og om det som rører seg inni hue - men snakk om det, for det hjelper.


I forbindelse med konferansen har Helse Vest hatt en stor kampanje om selvmordsforebygging på Vestlandet. Den kan du lese mer om på www.velgåleve.no -


En av hovedpoengene i kampanjen er at det ikke er farlig å spørre noen om de har selvmordstanker. Det er "en kjent myte" at man liksom ikke skal spørre noen om de har sånne tanker. I en undersøkelse som ble gjort i forkant av kampanjen kom det nemlig frem at over 50 prosent av de spurte mente akkurat det.

Det kan redde livet til noen og det kan åpne for samtaler om ting som er vanskelig. Så snakk om det!


Siden jeg selv har vært i nærheten av å ta mitt eget liv en gang og hatt det inni-helvetes-vanskelig tenker jeg at denne kampanjen er kjempe viktig. Kanskje spesielt også fordi pappaen min tok livet sitt i 2011 er jeg i overkant opptatt av hvor viktig det er å snakke om at ting er vanskelig. Noe han ikke klarte å gjøre.


Så her jeg sitter trøtt og utslått på flyplassen i Stavanger ønska jeg bare å formidle akkurat det.


Snakk om det! Det er viktig.


Trenger du noen å prate med kan du kontakte:


Mental Helse sin hjelpetelefon på 11612335 visninger0 kommentarer

©2019 - pappapermen.no