• Ali Fazliu

Ting du klarer deg uten: Bleiebøtta

Hvert år er det flere tusen førstegangsforeldre som oppdager en verden av babybutikker fulle av utstyr og smarte dingser som skal gjøre livet til de nyfødte og nybakte lettere. Men det er mye søppel der ute som du egentlig ikke trenger. Dessverre går det gjerne noen tusenlapper før du selv skjønner det. Jeg begynner med dritten først. Bleiebøtter.


Bleiebøtter er noe som svært få av oss egentlig trenger. Grunnen til at mange bruker dem er fordi de er gratis og ganske kjekke å ha på badet ved stellebordet. Du får dem kastet etter deg i baby butikkene. Pose "kassettene" koster derimot 3-400kr. Du betaler en høy meterpris for litt plastikk. Og det er her problemet er. Det blir veldig dyrt å kaste bleiene uten at det skal lukte på badet. Jeg og min kone skulle være litt lure og tenkte at vi kunne hive tissebleier i vanlig søppel, siden de ikke stinker, og bæsjebleier i bleiebøtta. Men da fikk vi et nytt problem. Nemlig at det begynte å lukte dritt på badet. Med færre bleier i bøtta gikk det lengre tid mellom tømming.


Jeg tror det var svogern min som først nevnte det, hundeposer, altså de posene du plukker hundebæsj med. Jeg kjøpte en rull i butikken for ca. 12kr. Den hadde 40poser. Det tilsvarer en kostnad på 30øre pr bleie du kaster. Lag en skikkelig knute og legg den foran utgangsdøra slik at du ikke glemmer å ta den med på vei ut. Du kan også legge den på balkongen eller kaste den rett i søpla utenfor. Lager du en god nok knute vil den ikke slippe ut noe lukt på flere timer. Om vinteren pleier vi å fylle opp en pose på balkongen. Da er det også så kaldt at alt fryser til is, så når du skal ut med posen vil det ikke lukte.


Det finnes flere grunner til å ikke ha en bleiebøtte. Men det finnes mange gode grunner til å ha den også. Bor du i blokk, uten heis eller balkong og, av ulike årsaker, ikke går ut så ofte så kan bleiebøtta være redningen deg.

Det er nærmest gratis å prøve hundeposene i en periode. Hvis du syns det er uproblematisk så er det bare fortsette. Vi kaster tissebleier i søpla på kjøkkenet, uten bruk av hundepose. De lukter ikke og den posen blir kastet flere dager i uken. Vi har aldri opplevd at det har luktet. Bæsjebleier i hundepose bør du derimot kaste daglig.


Klarer du deg uten denne dingsen?

Bøttene kommer i forskjellige varianter.

544 visninger0 kommentarer

©2019 - pappapermen.no